ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα
Τηλ. : 32 36 547 , 32 45 375 , 32 21 316 , 32 32 582
FAX : 32 38 981 - 32 31 977 - 33 12 760
e-mail: secretariat@doe.gr
 
Οι Θέσεις της Δ.Ο.Ε.Ι.Π.Ε.Μ. Δ.Ο.Ε.Διεθνείς ΟργανώσειςΠαρατάξειςΣύλλογοι Δασκάλων
 
Επικαιρότητα | Αποφάσεις Δ.Ο.Ε.

Ανακοίνωση για το υποχρεωτικό σεμινάριο εκπ/κών Β΄ Ξένης Γλώσσας το Σάββατο 10/5/08

Αθήνα  8/5/2008
Προς τους
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Ανακοίνωση
για το υποχρεωτικό σεμινάριο εκπ/κών Β΄ Ξένης Γλώσσας
το Σάββατο 10/5/08
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ με αφορμή την υπ’ αρ. πρωτ. ΦΕ .2/1855/5-5-08 εγκύκλιο του Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας με την οποία καλούνταν οι εκπαιδευτικοί Β΄ ξένης Γλώσσας  σε «υποχρεωτικό» επιμορφωτικό σεμινάριο ημέρα Σάββατο 10/05/08, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την  κατάφωρη παραβίαση όχι μόνο του εργασιακού ωραρίου, αλλά και για την ευθεία καταπάτηση του ελεύθερου χρόνου των εκπαιδευτικών και σημείωνε ότι τέτοιες ενέργειες που επικαλούνται «υποχρεωτική» συμμετοχή εκτός ωραρίου εργασίας, δεν δικαιολογούνται από καμία «αρμοδιότητα» και εξουσία κανενός στελέχους εκπαίδευσης. Μετά τη διαμαρτυρία τόσο του Δ.Σ. της ΔΟΕ όσο και των τοπικών Συλλόγων εστάλη  από τη Β΄ Δ/νση Αθήνας δεύτερη εγκύκλιος όπου έχει εξαλειφθεί η «υποχρεωτικότητα» παρακολούθησης.
Παρ’  όλα αυτά παραμένει καταδικαστέα η πραγματοποίηση σεμιναρίων και επιμορφώσεων μέρες αργιών και εκτός εργασιακού ωραρίου ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε ωρομίσθιους συναδέλφους. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την Β΄ ξένη Γλώσσα είναι ωρομίσθιοι συνάδελφοι που εργάζονται με αποζημίωση 7 ευρώ την ώρα και μεσαιωνικούς όρους εργασίας.  Επιπλέον η αβέβαιη προοπτική να προσληφθούν και την επόμενη χρονιά τους καθιστά όμηρους   και ευάλωτους σε κάθε προσπάθεια και πίεση της διοίκησης να επιβάλλει τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας στην εκπαίδευση, πολιτική που εκπορεύεται από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει  από οποιονδήποτε την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με έμμεσες πιέσεις για καθυπόταξη  των εκπαιδευτικών. Η αυταρχική παρεκτροπή και η υπέρβαση των αρμοδιοτήτων άλλωστε των στελεχών εκπαίδευσης που τον τελευταίο καιρό συνεχώς πληθαίνουν, απορρέουν και ενισχύονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΕΠΘ  δίνοντας στα στελέχη εκπαίδευσης το «ελεύθερο» να υλοποιούν την πολιτική των περικοπών, της υποβάθμισης και της συρρίκνωσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.      
Σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου καλεί το ΥΠΕΠΘ να σταματήσει άμεσα κάθε επιμορφωτικό σεμινάριο στις αργίες και εκτός εργασιακού ωραρίου.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Β΄ξένης Γλώσσας της Β΄ Δ/νσης ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους σε σεμινάρια σε ημέρες αργιών, είτε εκτός εργασιακού ωραρίου.
Καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να προασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και να μην επιτρέψουν καμία  καταστρατήγησή τους.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Ρ/Φ spot απεργίαςΑρχική | Επικοινωνία | Web site credits | Privacy PolicY
© 2005 Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας || Σχεδιασμός και Ανάπτυξη ΕΥΡΥΘΜΟΝ Λύσεις Επικοινωνίας