ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα
Τηλ. : 32 36 547 , 32 45 375 , 32 21 316 , 32 32 582
FAX : 32 38 981 - 32 31 977 - 33 12 760
e-mail: secretariat@doe.gr
 
Οι Θέσεις της Δ.Ο.Ε.Ι.Π.Ε.Μ. Δ.Ο.Ε.Διεθνείς ΟργανώσειςΠαρατάξειςΣύλλογοι Δασκάλων
 
Επικαιρότητα | Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου για ωρομίσθιους

Προς : Τα Μ.Μ.Ε. (Συντάκτες
                                                               Εκπ/κού Ρεπορτάζ)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tο Δ.Σ. της ΔΟΕ έχοντας υπόψη του :
 
·        Ότι τα πρώτα θύματα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, των όλο και μεγαλύτερων περικοπών στην Παιδεία, θα είναι οι συνάδελφοι Ωρομίσθιοι και Αναπληρωτές, χιλιάδες από τους οποίους θα μείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ.
·        Τη χειροτέρευση των όρων εργασίας και για πολλούς αναπληρωτές (π.χ. Ολυμπιακή Παιδεία), που καλούνται να δουλεύουν στο πρωινό πρόγραμμα και στο ολοήμερο, με κυλιόμενο ωράριο, προκειμένου να περικοπούν οι προσλήψεις στο Ολοήμερο Σχολείο.
·        Το γεγονός ότι η Υπουργός, αντί για αύξηση, ανακοίνωσε τη μείωση του ωρομίσθιου κατά 30% περίπου, από 9 σε 7 ευρώ καθαρά, στο ολοήμερο.
·        Τα «λάθη» και τις αυθαιρεσίες στους πίνακες, που δεν έχουν τέλος.
·        Την αλλαγή της σύμβασης των Ωρομισθίων και τη μη κατοχύρωση ούτε των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων (π.χ. αύξηση στην αμοιβή, δουλειά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, αδικαιολόγητες απολύσεις, κανονική πληρωμή στο τέλος κάθε μήνα, πληρωμή όσων εργάζονται και στις επίσημες αργίες, όπως σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάλυψη των οδοιπορικών σε περίπτωση μετακινήσεων σε πολλά σχολεία, συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο σε Α/βάθμια και Β/βάθμια).
·        Το γεγονός ότι πάγια θέση της ΔΟΕ είναι η κατάργηση της ωρομισθίας και η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 
Για τους παραπάνω λόγους το Δ. Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι την Πέμπτη 13/10/05 στις 12 μ.μ. στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά.
 
Από τη Δ.Ο.Ε.
 

Ρ/Φ spot απεργίαςΑρχική | Επικοινωνία | Web site credits | Privacy PolicY
© 2005 Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας || Σχεδιασμός και Ανάπτυξη ΕΥΡΥΘΜΟΝ Λύσεις Επικοινωνίας